luni, 11 ianuarie 2016

Un pas spre unire s-a facut azi

   
         Astăzi, luni 11.01.2016, în sala ”Avram Iancu” din Palatul Parlamentului s-a desfășurat, în organizarea Federației Militarilor din România (FMR) o masă rotundă cu tema: "Contributiile structurilor asociative la elaborarea documentelor privind metodologia punerii in aplicare a L.223". Grupul nostru a fost reprezentat de 14 persoane (cel mai numeros!!) și, pe lângă 17 întrebări adresate ministrului apărării naționale și șefului SMG (absenți în bloc), a prezentat obiectivele PROTESTULUI DIN 24.01.2016:

     1. Anularea (in regim de urgenta) a art.40/OUG57.

     2. Aplicarea (in regim de urgenta) a L223; prin metodologia si procedurile de aplicare sa se scurteze timpul in care sa se puna in plata drepturile pensionarilor; 2-4 ani este incceptabil. Multi nu mai au timp!

     3. Incetarea batjocorii si umilintelor la adresa militarilor venite din partea guvernantilor si politicienilor vremelnici!

     4. Redarea (si nu numai declaritiv) a onoarei si demnitatii militare !

     5. Verificarea capacitatii de unire si mobilizare a rezervistilor!

     6. Identificarea unei formule de unire a pensionarilor militari, intr-o singura forma asociativa!

     Opiniile prezentate au indicat clar că disprețul autorităților nu mai poate fi acceptat, că asociațiile militarilor în rezervă și retragere sunt desconsiderate și că ceva trebuie făcut, cu fermitate și eficiență.
     Vestea bună: majoritatea participanților s-au declarat de acord cu protestul!     
     Mai mult, câțiva generali au declarat tranșant că vor participa individual.
     Vestea proastă: exista încă o percepție greșită a esenței protestului, aceasta fiind redusă (din ignoranță ori voluntar) la PENSIE ori cuantumul acesteia); de asemenea, exista inca o mica parte a camarazilor nostri dispusi sa mai negocieze, sa mai cerseasca mila guvernantilor...sa mai astepte inca...25 de ani.
      Reprezentantii grupului au invitat toti militarii rezervisti si in retragere sa se alature PROTESTULUI DIN ZIUA UNIRII.

      Dincolo de schimburile de idei și controversele inerente, "masa rotundă" a reprezentat un pas incontestabil, necesar și oportun, pentru unirea tuturor militarilor în rezerva și în retragere. Al doilea pas, pentru consfințire pe 24.01.2016.

                     Col.(r) Edmond MILEA

7 comentarii:

  1. Edi, prietene, entuziasmul tău are, încă, boala sincerității și a naivității, proprii omului care se învrednicește să facă lucruri frumoase. Dar, sunt inevitabile unele întrebări, precum:
    1. Cine (sau Ce) este FMR?
    2. Cine s-a ocupat de preparativele închirierii Sălii „Avram Iancu”?
    3. Ultimele 4(patru) puncte din așa-zisele „obiective” ale protestului din 24.01.2016 sunt vechi, eu le-am consemnat la întâlnirea, sub aceleași auspicii, din februarie 2013! Cu părere de rău, din conținutul acestora nu rezultă că ne doare sufletul de Țară! Onoarea și demnitatea nostră sunt generate exclusiv de măsura în care nouă, militarilor de orice grad, ne pasă de Țară! Or, prietene, nu ne pasă de Țară, cerșind onoare și demnitate în Piața Guvernării Antinaționale! Chiar cred că ar fi o eroare, pe 24 ianuarie, să susținem că am ieșit să ni se „redea onoarea și demnitatea”. Onoarea și demnitatea nu sunt valori de tarabă, sunt valori care se dobândesc la fel de greu sau mai greu decât victoriile pe câmpul de luptă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu "trageti" in grupul de initiativa si coordonare. Ne straduim sa-i aducem la aceeasi masa (a se citi ADUNARE) pe toti. Obiectivele nu sunt noi si nu ne apartin. Poate doar modul in care au fost formulate. Nu ne arogam drepturi de autori si nici functii in acea "formula unica". Sigur ca unele expresii nu sunt cele mai potrivite. De asta am lansat unele teme in spatiul public pentru a fi dezbatute, clarificate, reformulate si transformate in realitate. Cei care au o intelegere profunda a fenomenelor si proceselor, dar si capacitatea de a "teoretiza" vor trebui sa se implice pentru a scoate ceva bun "pe piata". Asteptam profesionistii si oamenii de buna credinta!

      Ștergere
  2. Am observat multă, naivă și seducătoare agitație, la camarazi de mare ispravă,în legătură cu „revederea” din 24 Ianuarie. Păreri și păreri, toate pertinente și la locul lor, dar, din păcate, cu un numitor comun incert, neclar, neajuns la liman. Eu cred că mesajul de forță trebuie să fie UNITATEA NECONDIȚIONATĂ A ARMATEI DE REZERVĂ A ȚĂRII! Și, pe corpul acestui mesaj, prinse cu grijă, doar mesajele care îl pot consolida. Atât!
    Orice ieșire în decor, dăunează grav unității noastre. Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unitatea necondiționată a armatei de rezervă a țării trebuie să fie obiectivul principal,iar cel secundar abrogarea art 40 din oug 57

      Ștergere
  3. Cum se va organiza participarea la aceasta demonstratie?
    -Ftecare pe cont propriu
    -In orasul de domiciliu-ca savenim la bucuresti fiecare cum poate va iesi un fis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte multe variante de "participare". Cea mai importanta e venirea la Bucuresti. Iar pentru acest lucru am discutat cu SCMD sa facem, acolo unde se poate, deplasarea impreuna cu ei. Trebuie tinut aproape de filialele SCMD din tara. Foarte multi s-au organizat pe grupuri mici. Cei care nu pot veni (distanta mare, stare de sanatate, constrangeri de alta natura) pot protesta pe plan local. Fara autorizatie, prin plimbare prin fata (in jurul) prefecturilor. Ce va iesi, depinde numai de noi!

      Ștergere
  4. armata a participat la
    - munci industrial ei au distrus industria;
    - munci agricole ei au distrus agricultura;
    acum vor sa ne distrugă definitiv

    RăspundețiȘtergere