marți, 19 ianuarie 2016

”U N I R E A - 2016 !” III

APLICAȚIA CU REZERVA ACTIVĂ ȘI CADRE MILITARE ÎN RETRAGERE APARȚINÂND MAPN , MI, SRI ȘI STS, ÎN TEREN ,
FĂRĂ TRAGERI DE LUPTĂ,
"UNIREA 2015"
- continuare -
TEMA OPERATIVĂ :
…………………………….
Situația specială la data de 30 decembrie 2015 :

Până la data de 31 decembrie 2015 am analizat toate evenimentele importante care și-au pus amprenta asupra vieții fiecărui cadru militar în rezervă și în retragere, fără deosebire de structura militară din care provine (MApN, MI, SRI sau STS) și am constatat că acțiunile de umilire promovate de statul român au fost aplicate ”fără discriminare” generând o bătaie de joc fără precedent.
Pe motiv că guvernanții vor să adopte o lege reparatorie care să vizeze corectarea legilor adoptate de guvernul Boc, legi care au batjocorit pensionarii militari, și să ofere o perspectivă cadrelor militare active, Parlamentul a adoptat Legea nr. 223/2015 – lege privind pensiile militare de stat. Această lege urma să fie aplicabilă începând cu data de 01 ianuarie 2016. Odată cu schimbarea guvernului Ponta cu ”guvernul tehnocrat - Cioloș” au apărut noi ”orientări” privind continuarea batjocoririi militarilor, astfel că , acest nou guvern a decis ca printr-o Ordonanță de Urgență să modifice Legea pensiilor militare contrar prevederilor Constituției României.
Constatăm astfel că o Lege adoptată de Parlamentul României, adoptată aproape cu unanimitate de voturi, lege care, a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 556/27.07.2015, în loc să fie aplicată așa cum a adoptată de legiuitor, a fost modificată nelegal de către acest ”guvern tehnocrat” într-o manieră care nu are altă finalitate decât batjocorirea deplină a tuturor militarilor în rezervă și în retragere ce constă în modificarea conținutului legii, care o aduce mai aproape de legile și ordonanțele emise de guvernul de tristă amintire Băsescu – Boc.
Astfel, prin adoptarea OUG nr.57/2015 de către noua guvernare ”tehnocrată” starea de spirit a militarilor în rezervă și în retragere a atins un nivel fără precedent deoarece, guvernanții – în loc să își respecte angajamentele de a aplica legislația deja adoptată, luate pe timpul negocierilor anterioare validării în Parlamentul României a acestei ”noi formule tehnocrate” a acționat fără scrupule ca prin acest gest să afecteze grav DEMNITATEA ȘI ONOAREA pensionarilor militari transformându-i în cetățeni care ”nu merită o lege a pensiilor așa cum o au încă de la Domnitorul Alexandru Ioan Cuza .
Ca urmare a situației create am solicitat clarificarea situației deoarece nu am constatat decât că nu se doresc reparațiile față de pensionarii militari ci adâncirea umilirii și batjocoririi lor . Cererile formulate până în prezent nu au primit nici-un răspuns. Iată cererile rămase fără răspuns din partea ”guvernului tehnocrat”:

  • Cine a cerut modificarea Legii nr.223/2015 prin art 40 din OUG57/2015? (Grad, nume, prenume, funcție).

  • Cine a coordonat/avizat OUG57/2015 din partea ministerelor de resort MApN MAI, SRI, SIE, STS, SPP ? Grad, nume, prenume, funcție?

  • Cine produce și/sau permite învrăjbirea pensionarilor civili cu pensionarii militari, a pensionarilor militari între ei, precum și a tuturor militarilor cu societatea civilă?

  • Cine trebuie să consfințească rolul și locul armatei în societate? De ce nu se respectă Constituția și legea de conducătorii pe linie militară ai statului?

  • Cine apără onoarea și demnitatea militarilor batjocoriți și umiliți de 26 de ani? De ce nu sunt sancționați/pedepsiți cei care învrăjbesc sau chiar batjocoresc camarazii?

  • Cine a dispus ca la nivelul Casei de Pensii Sectoriale a MApN să nu fie puse în aplicare sentințele civile DEFINITIVE și IREVOCABILE și de ce i se permite să calce în picioare regulile statului de drept ?

  • Cine a provocat dezordinea în domeniul pensiilor militare? Grad (dacă e cazul), nume, prenume și funcție.

  • A evaluat seful SMG impactul dezbinării, diversiunii și lipsei de cooperare din rândul pensionarilor militari, dar și cu militarii activi, față de viabilitatea planurilor de mobilizare și razboi? Dacă da, care a fost concluzia și dacă a fost discutată această problemă în CSAȚ?

      Având în vedere acțiunile ”guvernului tehnocrat” și pentru că nu mai putem tolera această atitudine față de pensionarii militari, forțele reprezentate de rezerviști din MApN, MI, SRI sau STS se pregătesc ca în mod legal să ofere o ripostă celor care consideră că batjocura poate merge la nesfârșit.

VA URMA :
HOTĂRÂREA
privind acțiunea din 24 ianuarie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu