joi, 21 ianuarie 2016

MASURI ORGANIZATORICE


     Având în vedere diversitatea, complexitatea și amploarea activităților din 24 ianuarie 2016, vă comunicăm următoarele:
     Protestul militarilor în rezervă și în retragere se va desfășura între orele 11.00-18.00. Invităm și rugăm insistent pe TOȚI participanții să dovedească un comportament demn, onorabil, civilizat și pașnic.
     Recomandăm ca întâlnirea și adunarea grupului nostru al NEAFILIAȚILOR și NEREPREZENTAȚILOR să se facă în afara Pieței Victoriei, la aproximativ 50 m nord de statia de metrou Victoriei (ieșirea Aviatorilor), în fata service-ului auto (fost Volvo), conform hărții de mai jos, începând cu ora 10.00, astfel încât, la ora 11.00, dispozitivul de protest să fie realizat. Punctualitatea este esențială!

     Adunarea GRUPULUI NEAFILIAȚI ȘI NEREPREZENTAȚI (în continuare vom folosi sintagma NEAFILIAȚI) se va face în zona în care va fi banner-ul (dimensiuni 200x100 cm) cu inscripția:  Vă dăm pensiile, toate, Dați-ne Țara înapoi (fond galben, cu litere albastre și roșii, conform foto de mai jos). 

     Accesul și parcarea autovehiculelor se vor face prin Șos. Kiseleff, în spațiile destinate din cele două alveole din zona Monumentului Infanteriei. Autovehiculele de transport vor avea în parbriz un afiș cu mențiunea "Miting 24 ianuarie".

     Îndrumarea dar și sprijinul pentru orice problemă legată de acțiunea de protest se vor asigura prin “grupul de coordonare”. Membrii acestui grup vor avea banderole tricolore pe mana si ecuson (dimensiuni 10x5cm) la gât, cu inscripția GRUP NEAFILIATI ORGANIZARE (conform modelului de mai jos).

    Grupul NEAFILIATI va utiliza pancartele (dimensiuni 100x50 cm) din fotografiile de mai jos:

     Recomandăm participanților să fie bine îmbrăcați, să-și protejeze de frig (ger) mâinile, picioarele și fața, iar în măsura posibilităților să poarte însemne tricolore (fulare, banderole, stegulețe etc.). Utilizarea pancartelor individuale este opțională, dar recomandăm ca acestea să fie decente și să se încadreze în tema, obiectivele, scopurile și conținutul protestului.
     In zona asigurată pentru protest se vor găsi toalete ecologice și (probabil) tunuri…cu aer cald…
     Rugăm participanții să stea grupați, să fie permanent atenți la persoanele cu comportament neadecvat și să intervină cu promptitudine pentru menținerea ordinii și disciplinei.
     Recomandăm ca pentru a se evita evenimente neplăcute participanții sa aibă asupra lor documente de identificare (carte de identitate), inclusiv militare (ex. livret militar, legitimație militară, talon de pensie etc.).
     Având în vedere prognozele privind starea vremii, dar și vârsta înaintată a unor participanți, rugăm să se acorde atenție camarazilor cu probleme medicale, iar dacă situația o impune, să se asigure transportarea acestora la echipajele de intervenție și de specialitate.
     Rugăm ca acțiunile de socializare și revedere/reîntâlnire să se facă cu discreție, fără a afecta desfășurarea activităților de baza ale protestului.

     De asemenea, având în vedere că mass media va fi cu “ochii pe noi” trebuie evitate gesturile sau declarațiile nepotrivite, indecente sau injurioase. 

     Recomandăm ca, în ciuda provocărilor și insistențelor jurnaliștilor, să se evite discuțiile despre pensiile militarilor și cuantumul acestora și să se explice că prezenta în piață este preponderent pentru onoare și demnitate, împotriva batjocurii și umilințelor la care suntem, noi militarii, supuși de 26 de ani, în general, în ultimii opt, în special, pentru unitate și pentru Țară”.
Scandările noastre să fie: UNITATE!, respectiv ROMÂNIA!
     Recomandăm să nu se intre în polemici cu alți participanți și să se evite discuțiile cu persoanele destinate menținerii ordinii publice.

     Grupul de coordonare va sta la dispoziție pentru orice clarificări.

     Vă așteptăm, de ZIUA UNIRII, cu căldura (sufletească) și multă încredere, indiferent de condițiile atmosferice!

                   Grupul de coordonare

CITITI SI DATI MAI DEPARTE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu