sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Un punct de vedere


    "Nu-mi dau seama cu cu ce se simte lezata conducerea ANCMRR daca membrii asociatiei ar fi sa iasa in strada - in fond, majoritatea rezervistilor sunt, intai de toate, membri ai acestei asociatii. Repet ceea ce am mai spus: cu conditia ca mesajul sa fie unul de bun simt, judicios elaborat, astfel incat militarii, uniti, sa fie perceputi ca nucleul in jurul caruia sa se coaguleze societatea civila, in vederea stoparii unor noi derapaje ale guvernantilor. Sa nu uitam ca Armata, profitand de increderea societatii civile, l-a "matrasit" pe Ceausescu, dar a pus puterea in mainile "emanatilor", cu tot ce avea sa se intample dupa aceea. Nu pun in discutie distributia vinei pe institutii sau persoane, n-are rost, aici.
     Modificarea unei legi organice printr-o OUG este neconstitutionala. Poti oare sustine o asemenea aberatie doar pentru ca-ti aduce tie un beneficiu? Uitam ca PCR a ajuns sa fie interzis - tot pentru excese de acest fel in beneficiul nomenclaturii sale? Sa ne pazeasca Dumnezeu sa se dezmeticeasca romanii si sa dea drumul imensului naduf acumulat !!!
     Mult mai important este sa avem in continuare un stat capabil sa ne mai dea pensii si sa administreze tara astfel incat sa le si poata mari. 
Ii  conjur pe camarazi sa nu iasa in piata fara o oraganizare unitara si un mesaj bine conceput si tintit. 
     Cine, ce va spune guvernantilor si, neaparat, romanilor? Avem un orator fara egal: Gen. Mircea Chelaru. Sunt convins ca stie ce, cum si cui sa spuna. Iertati-ma, dar pe altcineva nu stiu sa faca lucrul asta - eu insumi considerandu-ma un palid - eventual - furnizor de puncte de vedere pe probleme disparate. 
     Invitati-l, nu scoateti in fata ciumpalaci in rezerva! Faceti abstractie de condamnarea domniei sale, care este tot o expresie a atitudinii guvernantilor fata de militari. Au, eventual, dreptul sa-l acuze - neaparat, tacit si cu masura  - doar cei ce au slujit Tara si Poporul cu un sarg si o destoinicie comparabile."

                  Col.(r) Marian Ilie

Un comentariu:

  1. Absolut corect, prietene! Generalul Mircea Chelaru este militarul care cunoaște cel mai bine acordul dintre subiectele și predicatele vremurilor pe care le trăim!

    RăspundețiȘtergere