miercuri, 20 ianuarie 2016

AJUNGE!

          Stimați Camarazi, Dragi cetățeni,
 

     De 26 de ani, noi poporul român, nu ne mai revenim, ba dimpotrivă ne ducem în jos…tot mai jos…
     În ciuda condițiilor pe care le-am avut, din cauza conducătorilor incompetenți sau trădători, România a fost devalizată și transformată în colonie, iar cetățenii săi au fost permanent mințiți, furați, umiliți, dezrădăcinați, fiind lipsiți de educație, sănătate și cultură, de o asistență socială corespunzătoare și venituri decente.
      Instituțiile statu
lui au fost “modernizate” (a se vedea ghilimelele) și puse în slujba găștilor mafiote și a interlopilor, denumiți de multe ori, cu emfază, “baroni”. O mare parte a populației active a migrat pentru supraviețuire. Multe familii au fost distruse. Mulți tineri și specialiști au fost forțați să plece din țară.
      Ca multe instituții ale “statului de drept”, Armata a fost și ea “modernizata”. Efectivele au fost reduse de 10 ori, iar în ciuda promisiunilor de felul “de anul acesta vor demara marile programe de înzestrare”, de aproape 20 de ani nu s-a întâmplat nimic serios. Poate doar trecerea de la comandanți la “manageri”, ceva tehnica “second hand” de la nemți, americani, britanici și portughezi, ceva proiecte din care unii au profitat, câteva programe duse cu greu la final și cam atât. Armata și militarii săi au plătit însă un greu tribut. Au fost sacrificați oameni în putere și mulți profesioniști, armata fiind croită și peticită fără o viziune clară. Cu toate acestea Armata a contribuit esențial la intrarea țării în NATO. Și militarii au înțeles…și au executat! Dar contractul militarilor cu țara a fost încălcat în mod grosolan de guvernanți ticăloși, de politicieni fățarnici și tehnocrați vremelnici. În nicio altă țară NATO, militarii nu au fost umiliți ca în România. S-a creat o ruptură între militarii activi si cei din rezervă sau retragere, iar cei ce aveau prerogativele conducerii, în loc să intervină cu fermitate și abilitate, au acceptat compromisuri, funcții și grade mari...chiar privilegii. Tot ei au compromis unitatea de comandă și acțiune, capacitatea de mobilizare și luptă. Unii conduc și acum asociații și organizații ale pensionarilor militari. Uneori, pensionarii militari au fost umiliți, chiar de către colegii lor mai tineri și e rușinos. De veterani, de morții și de răniții în misiunile de luptă, mulți își mai amintesc, în mod fățarnic, numai de Ziua Națională.
      E timpul să spunem cu toții , AJUNGE! E timpul ca militarii în rezervă și retragere să se unească, să-și dovedească forța și capacitatea organizatorică și să se pună în slujba societății civile pentru ca împreună să rezolve problemele serioase cu care se confruntă România.

      Eu, colonel în rezervă Edmond MILEA, declar război trădătorilor de țară și popor! 


     Servesc Patria!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu