sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Comunicatul rusinii



     Sunt siderat!

       
A ajuns și la mine comunicatul rușinii și lașității supreme.
     Conducerea ANCMRR nu a înteles esența protestului din 24.01, pentru că ei nu cunosc ce înseamnă: ONOAREA ȘI DEMNITATEA MILITARĂ!
     De capu' lor sau puși de altii, pseudo-liderii asociației militarilor (prin biroul permanent) escamotează adevărul. Cu ignoranță și mârșăvie, au redus totul, ca și o parte a mass media, dar și altii la :cuantumul pensiilor.
     Cei care dezbină militarii și servesc interese meschine, trebuie loviți cu aviația și artileria, apoi călcați în picioare de infanterie (a se înțelege aspectul figurativ)!
     Comentariile vă aparțin!

Cu stimă,
Col.(r) Edmond MILEA



Iată mai jos, comunicatul invocat, unealtă a dezbinării noastre:


<<COMUNICAT NR. 1 din 07.01.2016

       Se aduce la cunoștința tuturor membrilor ANCMRR,

Stimați camarazi,


         Având în vedere că au fost publicate toate aspectele referitoare la OUG 57/2015 dar și aberațiile proferate pe 03.01.2016 la un post TV, vă informăm cu unele aspecte ale consecințelor aplicării acestui act normativ, care nu va fi în vigoare decât după aprobarea lui prin lege de parlament.
        Așa cum cunoașteți, legea promulgată este valabilă numai începând cu data intrării în vigoare, respectiv 01.01.2016. Conține însă și norme ce privesc pensiile aflate în plată care urmează să fie recalculate. Considerăm că o studiere atentă a actului normativ menționat arată că recalcularea nu este deloc în defavoarea cadrelor militare aflate în pensie.
          În primul rând, legea garantează menținerea în plată a pensiei favorabile beneficiarului, în cazul că cuantumul recalculat ar fi mai mic (art. 111).
        Apoi, modificarea bazei de calcul, de la cea de 80% - 100% , la cea de 65% - 85%, - art. 109 din OUG57/2015 – a fost necesară, având în vedere că dreptul la 20% din această bază stabilit pentru „Meritul Militar I”, nu ar mai putea fi luat în calcul. Ori, marea majoritate a cadrelor militare pensionate au ieșit cu o vechime de cel puțin 25 de ani. Scoaterea în afara bazei de calcul a procentului de 20%, permite, deci, o creștere rezonabilă a majorității pensiilor aflate în plată. De asemenea, actualizarea condițiilor de muncă reprezintă o posibilă creștere a cuantumului bazei de calcul, ca și actualizarea acestei baze conform soldei brute actualizate la nivelul datei intrării în vigoare a legii.
        Comunicatele de presă ale ministrului Apărării Naționale, nr.259 și 260 din 10.12.2015 (anexate) conțin explicații referitoare la modificările făcute prin OUG 57/2015.
       Având în vedere situația reală a pensiilor aflate în plată, considerăm că nu sunt justificate îngrijorările unor militari, mai ales dintre cei disponibilizați, unii dintre ei pretinzând că li s-ar reduce pensiile, lucru absolut incorect, pentru că există chiar premise de creștere a acestora.
       În această situație, noi considerăm că nu sunt justificate manifestările de protest față de prevederile legii 223/2015, modificată prin OUG 57/2015. Cu atât mai puțin amenințările proferate la adresa guvernului și a ministrului apărării naționale, mai ales în uniformă militară și împreună cu civili care nu au nici o legătură cu pensiile militare, fapt care transformă manifestațiile respective în acțiuni politice, incorecte și nedemne pentru calitatea de militar. O astfel de situație este ilegală pentru militari, fiind de natură să ne discrediteze în fața opiniei publice, mai ales prin promovarea unei atitudini violente față de guvern și de instituțiile statului.
       Conducerea centrală a ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” are convingerea că toate cadrele militare în rezervă și în retragere vor înțelege cele de mai sus și nu vor da curs manifestării nedemne, fără rost, chiar în ziua sărbătorii naționale din 24.01.2015!

                           BIROUL PERMANENT al A.N.C.M.R.R.>>

7 comentarii:

  1. Comunicatul este public la o data anteriora convocarii de la Palatul Parlamentului.
    In baza acestuia, eu aveam o mare confuzie privind intalnirea replanificata pentru 11.01 a.c.. Ce sa asteptam de la cineva care accepta sa se laude cu "succesul" modificarii a DOAR douzecisicinci de puncte din noua lege a pensiilor?
    Sunt foarte curios ce se va intampla atunci, pe 11.01.
    Fac si un pariu ca se vor prezenta cu pretentia sa ne unim sub tutela ANCMRRRRRR sau cum se va chema. Si mai pariez ca vor fi unii impodobiti cu stele, insigne si alte chestii stralucitoare, pentru impresia artistica.
    Cine il poate anunta pe gl. Iordache OLARU sa participe.
    Eu il consider o voce demna a castei militarilor, a carui opinie este echilibrata si subiectiva. Da, subiectiva! Nu avem nevoie de obiectivism, acum, cand cei care ar trebui sa se ingrijeasca de noi ne lovesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru comentariile dvs. Aveti mare dreptate. Cu mandatul pensionarilor militari "neafiliati" si a celor care se simt nereprezentati, precum si cu cativa lideri potriviti (cu coloana vertebrala) se poate face cunoscuta si o alta VOCE. Atitudinea de "baron local", preluata de pe vremea cand tratau structurile subordonate ca pe propria mosie, des intalnita in societatea romaneasca contemporana trebuie sa inceteze.

      Ștergere
  2. Adică pentru dumneavoastră 65% egal cu 85%.
    Nu credeţi nici dumneavoastră ce spuneţi dar noi.
    În loc să luptaţi pentru drepturile camarazilor şi implicit al dumneavoastră le plîngeţi de milă guvernanţilor ,care încalcă prevederile constituţionale prin acea ordonanţă, celor ce ne umilesc şi ne dezonorează.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Moldovan, pe acest blog a fost publicat "spre stiinta" comunicatul ANCMRR, pe care majoritatea militarilor de buna credinta il dezavueaza. Aprecierile dvs. sper ca se indreapta catre cei care au dat comunicatul, nu catre cei care doresc unirea pensionarilor militari si lupta pentru onoare, respect si demnitate militara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Militarii trebuie sa iasa in strada nu pentru mariri sau micsorari de pensii, ci pentru respectarea LEGII in Romania. Patru ani de zile am luptat, ne-am straduit sa reintroducem Legea pensiilor militare de stat si acum, dupa ce aceasta lege a fost adoptata de Parlament si promulgata de Presedintiei, vine un nou Guvern si vrea sa amputeze, ilegal, acesta lege!...
    DACA GUVERNUL NU RENUNTA LA ACESTA MANEVRA, CRED CA TOTI CEI CARE MAI PUTEM MERGE PE PICIOARE, AR TREBUI SA FIM PREZENTI LA MITING, PE 24 IANUARIE 2016! HAIDETI, MACAR PENTRU O ZI, SA FIM UNITI CU TOTII! TUTUROR MILITARILOR IN REZERVA SI ACTIVI, UN AN NOU MAI BUN, MAI BOGAT!
    Cu stima,
    Lt Col. (r) Dumitru RINCIOG

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimabililor, noul atentat la adresa militarilor nu este intamplator. Va rog sa nu uitati ca desi pensiile militare in plata nu vor scadea ( cel putin asa este legal acum ), oricand un nou guvern, peste un timp, poate simplu de tot sa aplice in practica prevederile noilor decizii de pensie recalculate ( a cata oara ?!) pe motiv ca sistemul nu poate sustine efortul financiar. Acesta este aspectul financiar al problemei. Despre celelalte s-a spus si se va mai spune, cert este ca prin actuala oug se produce o noua incalcare a legilor Romaniei facuta chiar de guvern. Exemplul este edificator pentru toti romanii: liber la incalcarea legii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Unul dintre mesajele trimise si retrimise intre rezervisti, ajunse si la noi:

    ...Raspuns la,,COMUNICATUL'' conducerii ANCMRR !
    Un punct de vedere strict personal,pe care mi-l asum in integralitatea sa !
    ...Domnilor,
    ...Am lecturat cu interes si speranta capodopera domniilor voastre si am ramas profund dezamagit,constatand multitudinea de ineptii pe care le inghesuiti cu sarg in aceasta facatura,care nu reprezinta un Comunicat,asa cum pretindeti,ci un ORDIN pe care-l dati membrilor Asociatiei !
    ...Si haideti,dragi domni,sa vedem impreuna,ce-mi ordonati dumneavoastra mie,membru cotizant al ANCMRR :
    ...Deci...STAI ACASA pentru ca:
    1) Nu conteaza ca un guvern calca in picioare Constitutia ca TU nu pierzi nimic. (zau?!!!)
    2) Modificarile Legii nu te AFECTEAZA ! (serios,de unde stiti,sunteti medici?!!!)
    3) Daca la recalculare...o ai mai mica (decat ,,aia'' de furnica ?) iti ramane cea aflata in plata. (i-auzi !!!)
    4) Nu te intereseaza Legea salarizarii unice ! (credeti ?)
    5) Nu trebuie sa ceri tu marirea salariului minim pe economie,sa-l ceara cei interesati.
    6) Sa nu-ti pese ca civilii au pensie mica,ca a ta e mare. ( aoleu,de unde stiti,ca nu fac nudism?)
    7) Sa nu ceri a trisprezecea pensie pentru batranii batjocoriti,sa o ceara ei daca mai sunt in stare !
    8) Sa nu te deranjeze ca Romania este jefuita cu salbaticie de 26 de ani,ca tu traiesti bine,ce conteaza ca ai jurat sa o aperi cu pretul vietii tale ! (m-ati absolit de JURAMANT ???)
    9) Nu conteaza ca padurile romanilor sunt defrisate cu frenezie,ca nu apuci tu sa mai vezi pustiul care va ramane in urma jefuitorilor. (aoleu,aveti vreun semnal de la postacii mercenari,care ameninta cu moartea ?!!!)
    ...Acesta este ,,Ordinul'' pe care mi-l dati,am inteles bine ?
    ...Si-mi spuneti,tot dumneavoastra,ca daca eu vad starea de lucruri la care m-am referit si ma asociez cu colegii care (ca si mine) nu le mai accepta,particip la un...,,PROTEST NEDEMN'' ???!!! Prin urmare,imi spuneti ca si eu sunt nedemn.Si va intreb,dumneavoastra sunteti DEMNI ???
    ...Daca erati demni,ne consultati si pe noi in sedintele Filialelor Asociatiei,ne ascultati parerile si mai ales,argumentele,nu dadeati comunicate belicoase si nedemne in numele nostru. Sau...daca dovedeati o minima DECENTA,dadeati un comunicat in care aratati clar ca domniile voastre,nu sunteti de acord cu protestul,dar lasati latitudinea membrilor sa actioneze cum cred EI de cuviinta.Dar dumneavoastra sunteti obisnuiti sa dati ,,ORDINE'' !
    ...Eu am executat ordine,intreaga viata,dar sa mi se ordone cum sa GANDESC si sa SIMT romaneste si cum sa actionez pentru a-mi dovedi ONOAREA si DEMNITATEA,nu o sa admit niciodata,oricate stele de general aveti domniile voastre pe umeri !
    ...Concluzie;
    Lecturand maculatura,
    C-o EPIGRAMA va ard.
    Poate-o sa va-inchida gura,
    Ca ati dat cu...OISTEA-N GARD...!!!
    ...Inchei cu frumoasa noastra formula: AM ONOAREA ! (pentru ca eu va asigur ca o mai am)
    ...Colonel (rt.) St. Georgescu

    RăspundețiȘtergere