luni, 11 ianuarie 2016

”U N I R E A - 2016 !”

APLICAȚIA CU REZERVA ACTIVĂ ȘI CADRE MILITARE ÎN REZERVA SI RETRAGERE APARȚINÂND MApPN , MAI, SRI, SIE, STS si SPP, ÎN TEREN ,CU MOBILIZARE
FĂRĂ TRAGERI DE LUPTĂ,
"UNIREA 2016"
TEMA OPERATIVĂ :
a)- Situația la data de 31 decembrie 2010
  • Situația generală
    1. până la data de 31.12.2010 Ca urmare a politicii statului român în ceea ce privește reorganizarea Sistemului Național de Apărare, de apropiere și integrare în structurile NATO, au fost luate măsuri de restructurare a unităților militare și de reducere a efectivelor la cote de comun stabilite cu structurile NATO. Au fost stabilite atunci măsuri de protecție a cadrelor militare ce urmau să fie disponibilizate sau trecute în rezervă sau la pensie. Ca urmare a acestor măsuri, multe cadre militare au trecut în rezervă cu drept de pensie potrivit legislației adoptată atunci acestui scop, legislație adoptată de Parlamentul României, nu de către militarii ce urmau să fie trecuți în rezervă. Astfel, structurile cu rol de evidență din cadrul MApN nu pot spune exact nici acum, în 2016, care este efectivul care a fost disponibilizat ca urmare a restructurării unităților militare și care este efectivul disponibilizat ca urmare a idioțeniilor bazate pe nepotism și transformării comandanților de atunci în ”YES-MAN” care au redus nivelul funcțiilor la nivele inferioare pentru o durată de 5-6 luni și după vacantarea acestora, respectiv disponibilizarea cadrelor militare ce încadrau acele funcții, le-au majorat fie la același nivel sau chiar la nivele superioare, rezultând un sistem militar caraghios în care există mai mulți generali și colonei decât sunt încadrați militari ca forțe luptătoare (cu alte cuvinte sunt mai mulți șefi decât subordonați!).
           În ceea ce privește pensionarii militari care constituie rezerva activă a Sistemului Național de Apărare, acestora le-au fost aplicate măsurile legale de protecție socială pe care statul român și le-a asumat prin contract și pe baza Legii nr.164/2001 ultima dată în luna octombrie 2008.
           Ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient, pensionarii militari au manifestat toleranță față de ”scremetele” guvernanților și a afirmațiilor făcute de guvernele BOC (care s-au succedat la conducerea țării începând cu anul 2009) că țara ESTE/NU ESTE în criză lansând afirmația că pensionarii militari au ”pensii nesimțite”, afirmație promovată în mod ostentativ prin toate mijloacele media aservite puterii vremelnice, ceea ce a dus la scindarea societății, la scindarea unității rezervei active a armatei ca urmare a eliminării unui cadru perfect legal și instituirea prin fraudă a ceea ce s-a numit Legea nr.119/2010 precum și emiterea HG nr.735 (737)/2010 pentru aplicarea legii respective, având consecințe din cele mai nefaste asupra capacității de ripostă a României într-un un eventual conflict militar .
           Președintele de atunci, Traian Băsescu, cel care potrivit Constituției României era Comandant Suprem al Armatei, nu numai că nu a intervenit pentru respectarea legilor și Constituției, dar ne-a și mințit afirmând la o activitate a armatei cu cadrele de conducere că pensiile militarilor nu vor fi afectate.
           Așa cum s-a procedat și în trecutul apropiat, se practică și acum în ceea ce privește abrogarea/modificarea legilor organice; în mod absolut neconstituțional, o lege organică așa cum a fost |Legea nr 164/2001 sau Legea nr.223/2015 nu pot fi modificate prin ordonanță de urgență emisă de guvern dar este mai important să umilești militarii în rezervă decât să reșpecți statul de drept !
          Nici măcar Curtea Constituțională a României nu și-a respectat propriile decizii contribuind astfel din plin la umilirea atât a militarilor activi cât și a celor din rezervă sau retragere deoarece prin Decizia nr. 20 din 2 februarie 2000 CCR motiva :
      ”  Constatând că aceste elemente care diferenţiază regimul de pensionare al militarilor şi al magistraţilor de regimul general al pensiilor asigură un tratament juridic specific celor două categorii de asiguraţi, Curtea Constituţională reţine că instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare şi pentru magistraţi nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensaţie parţială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutelor speciale cărora trebuie să li se supună militarii şi magistraţii. Astfel, aceste statute speciale stabilite de Parlament prin legi sunt mult mai severe, mai restrictive, impunând militarilor şi magistraţilor obligaţii şi interdicţii pe care celelalte categorii de asiguraţi nu le au. Într-adevăr acestora le sunt interzise activităţi ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care să le asigure posibilitatea efectivă de a-şi crea o situaţie materială de natură să le ofere după pensionare menţinerea unui nivel de viaţă cât mai apropiat de cel avut în timpul activităţii. Sub acest aspect art.30 alin.(1) din Legea nr.80/1995 privind Statutul cadrelor militare prevede pentru ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate obligaţia de a nu efectua activităţi care contravin demnităţii, prestigiului şi normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare; iar alin.(2) al aceluiaşi articol instituie pentru categoriile menţionate de militari interdicţia de a îndeplini alte funcţii decât cele în care sunt încadraţi, cu excepţia cumulului prevăzut de lege, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale, precum şi interdicţia de a fi asociat unic ori de a participa direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori societăţi comerciale, cu excepţia numirii în consiliile de administraţie ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, din cadrul industriei de apărare sau în legătură cu aceasta. ”
            Militari în rezervă din garnizoana Cluj au atacat în justiție solicitând anularea HG 735(737)/2010 ca nelegale. Pe data de 28 septembrie 2010 Curtea de Apel Cluj a suspendat aplicarea prevederilor HG atacate aceasta însemnând că toate deciziile de recalculare emise erau nule de drept.
    2. perioada 01.01.2011 – 31.12.2015 Pe data de 07 ianuarie 2011 HG 735/2010 a fost anulată definitiv de ICCJ ca nelegală. Cu toate acestea, ignorând deciziile Curții de apel de la Cluj și ICCJ, MApN, MAI, SRI, SIE si SPP au emis decizii de pensionare nelegale deoarece HG 735(737)/2010 a fost suspendată de CA Cluj și apoi anulată definitiv de ICCJ. Pentru ca umilirea pensionarilor militari să continuie, guvernul vremelnic din acea vreme a adoptat OUG nr.1/2011 care nu putea fi aplicată decât pensiilor stabilite în baza L119/2010 deci nu putea fi aplicată niciunui pensionar militar care era înscris la pensie înainte de 31 dec 2010 deoarece deciziile de recalculare emise în baza L119/2010 și HG 735/2010 erau nule de drept ca urmare a anulării definitive a HG735(737)/2010 de către ICCJ.
      Consiliul Fiscal , referindu-se la acțiunea recalculării pensiilor făcea următoarea declarație publică :

    Din acest moment, opiniile politicienilor aflați în solda puterii vremelnice au început să fie exprimate fără perdea UMILIND ȘI DEZONORÂND militarii în rezervă, iar conducerea MApN a continuat emiterea de decizii de revizuire cu toate că nu se mai putea face acest lucru. Chiar ministrul justiției, Cătălin Predoiu spunea că anularea HG nu produce efecte ”erga omnes”. Presa vremii constata : Magistrații supremi au constatat că sentința de suspendare a HG 735/2010 se aplică tuturor celor care sunt afectați de actul normativ, și nu numai celor care l-au contestat în instanță, contrar declarațiilor politicienilor, care au susținut că singurii beneficiari ai suspendării aplicării HG-ului sunt pensionarii care au atacat în instanță actul.”
           La scurt timp după publicarea Deciziei ICCJ, reprezentanți ai Guvernului au anunțat, sfidând legea, va continua recalcularea pensiilor ridicând astfel UMILIREA ARMATEI ROMÂNIEI la un nou nivel.
          Cu toate acestea au fost politicieni care au realizat că recalcularea pensiilor militare nu era altceva decât ”O BATJOCURĂ CUM NU S-A MAI POMENIT!” Astfel, la 23 ianuarie 2011, Crin Antonescu a declarat :

            Fără a fi descurajați de acțiunile puterii vremelnice , rezervistii militari au continuat acțiunile în instanțele de judecată obținând sentințe civile DEFINITIVE ȘI IREVOCABILE referitoare la anularea tuturor deciziilor emise de Casa de Pensii Sectorială și la menținerea în plată a pensiilor de serviciu avute în plată în decembrie 2010.
           Pentru ca pensionarii militari să simtă din plin acțiunile CONTRARE STATULUI DE DREPT ale Guvernului vremelnic, respectiv ale unor îmbuibați din MApN, de DEZONORARE, UMILIRE ȘI INJOSIRE refuză să pună în aplicare sentințele DEFINITIVE ȘI IREVOCABILE .
          Ca urmare a cestor acțiuni concertate ale guvernanților și ale MApN împotriva pensionarilor militari, cu toate greiutățile inerente vârstei înaintate a multora dintre noi și a unei sănătăți șubrede, mulți dintre camarazii noștri s-au prăpădit făcând atac de cord la citirea deciziilor emise de îmbuibații YES/MAN din MApN.



VA URMA : Situația specială la 31 decembrie 2015


6 comentarii:

  1. Cei care mai ajung pe la televiziuni trebuie,de fiecare data,sa comunice faptul ca pensiile militare nu ni le-a dat nici Gheorghiu-Dej,nici Ceausescu,nici cei de dupa 1989.Ele vin din vremea lui Al.I.Cuza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumim pentru comentarii! Pe cei de la televiziuni trebuie sa-i obisnuim sa spuna adevarul si sa inteleaga, mai intai, ca nu pensiile ne scot in strada, ci umilinta si bajocura continua, de 26 de ani incoace. Ca degradarea vietii in Romania nu mai poate continua si exista o forta organizata, chiar pregatita sa puna capat jafului, abuzurilor, tradarii! Trebuie doar sa lasam deoparte orgoliile, comodiatea, poate chiar linistea si sa ne UNIM. Mai intai de ZIUA UNIRII, PE 24 IANUARIE 2016.

      Ștergere
  2. Cei care mai ajung pe la televiziuni trebuie,de fiecare data,sa comunice faptul ca pensiile militare nu ni le-a dat nici Gheorghiu-Dej,nici Ceausescu,nici cei de dupa 1989.Ele vin din vremea lui Al.I.Cuza.

    RăspundețiȘtergere



  3. Nostalgia viitorului
    In memoriam... Nea Nicu
    25 decembrie 1989-25 decembrie 2015
    de Costinel Petrache

    Motto
    Scoal` Nea Nicule din groapă
    Să vezi Ţara cum ne-o sapă,
    Pas cu pas, antiromânii,
    Ei ne sunt acum stăpânii...


    „I...”

    Bâlbâit cu patru clase,
    Împuşcat cu gloanţe, mii,
    n-a vrut Ţara să ne-o lase
    răstignită-n datorii.

    Toţi mai-marii lumii bune
    Se-nchinau la Bucureşti,
    „Răsăritul” făcea spume,
    Astăzi, Ţară, a cui eşti?

    Când Planeta clocotea
    Şi pe front urlau cerberii
    Pacea se reaşeza
    Triumfând, în Primăverii.

    Duduiau şenile-n glodul
    Dintre Moscova şi Prut,
    Dar în glas cu tot norodul
    Noi făcurăm ce am vrut.

    Zidul între Europa
    N-a căzut aşa-ntr-o noapte,
    Prima breşă noi am dat-o-n
    nouă sute şaizecişapte,

    Când, sfidând Imperiul Roşu
    Şi tot lagărul din „est”
    Am recunoscut şi nemţii
    Din Germania de Vest.

    Sau când Brejnev, ţarul petric,
    Aruncând plumbi şi oţel,
    Să-ntrerupem diplomatic
    Orice drum cu Israel,

    Noi doar fost-am ai ideii
    De-a trăi demn şi frumos,
    N-am rupt puntea cu evreii,
    Şi nici crezul în Hristos.

    Când Tratatu-n toată vlaga
    Sfida legile cereşti,
    Primăvara de la Praga
    Mai trăia la Bucureşti.

    Tot de-atunci, de România,
    E legat, ca monument,
    Sacrificiul de a duce
    Greul păcii-n Orient.

    Ridicam hidrocentrale,
    Greu-a fost al tuturor,
    Şcoli, uzine şi spitale,
    Greul pare, azi, uşor.


    Ne băteam cu munţii-n parte
    Să îi trecem pe sub cer,
    Nu vedeam în libertate
    Dreptul nostru efemer

    De-a răcni ca apucaţii
    Să ne vindem pic cu pic
    Şi să ducem toţi stricaţii-n
    Parlamente de nimic,

    Ce-au legiferat vânzarea
    Patriei, din rădăcini,
    Şi-au înstrăinat trecutul
    Să n-ai cui să i te-nchini.

    Atât, javre, v-a dus golul
    Ce-l purtaţi între urechi,
    Cum că scumpa noastră Ţară-i
    O grămadă de fier vechi.

    A fost grav deceniul nouă,
    Uneori de netrecut,
    Dar ştiam că nu dăm Ţara
    Nici măcar cu împrumut.

    RăspundețiȘtergere
  4. „II...”

    Nea Nicule,
    Ce să-ţi spunem că-i pe-aici?
    Democraţie, frate,
    Şi libertate-ntre jandarmi,
    De vrei, pe săturate.

    Ne-au tras venele în ţeapă
    Şi pe lung ni le-au tăiat,
    România e o groapă
    Cu prezentul amputat.

    Mai totul s-a vândut, gângav
    Conducător din fire,
    Ne-a mai rămas, incert şi grav,
    Pământu-n cimitire.

    Statul este parte-a crimei
    Organizate până-n dinţi,
    Iar noi, sclavi tăcuţi ai milei
    Strecurată-ntre arginţi.

    Politicieni de poză,
    Nulităţi fără instinct,
    Toţi samsari, cu viaţa roză,
    Fură, spintecă şi mint.

    Politici ca-n alba-neagra,
    Uite-o, e!, ba nu, a fost,
    Le-a prins creierul pelagra,
    Trădătorilor din post.

    Cotroceniu-i o paiaţă,
    Unde doarme-un surdo-mut,
    România e o piaţă
    De furat şi desfăcut.

    Ce ar zice Eminescu
    Despre voi, hulpavi cu puls?
    C-aţi făcut din România
    Vaca voastră pentru muls,

    Iar politica aţi vrut-o
    O industrie, atât,
    Să vă sature, huidume,
    Din călcâie până-n gât.

    Derbedei de-nalte ranguri
    Pe care-i ţineai la porţi,
    Azi ne-aruncă viaţa-n ştreanguri,
    Călcând, Doamne, şi pe morţi.

    Ne învaţă una-alta,
    Până şi cum să murim,
    Tragedia de la Ialta
    Zi de zi o retrăim.

    Cum şi când să râdem ziua,
    Cum să mergem stând pe loc,
    Viaţa cum s-o punem piua
    Pe tarabe-n iarmaroc.

    Cum s-aplaudăm borfaşii
    Şi pe bravi să-i umilim,
    S-nălţăm în ode laşii,
    Cu hoţii să ne mândrim.

    Cum că România suie,
    Prăbuşindu-se abrupt,
    Nu mai fabricăm nici cuie,
    Mânjii s-au oprit din supt.

    Libertatea e o farsă,
    Ne-au vândut-o ca prohod,
    Iar democraţia, Doamne,
    E-o prosteală şi un drog.



    Nea Nicule,
    De titluri oarbea-i fost avid,
    Dar fibra nu ţi-a fost în van,
    Până şi-n drumul către zid
    Te-ai comportat ca un ţăran.

    De-atunci Crăciunul ni-i blestem,
    Iisus nu s-ar mai naşte,
    Te-am ciuruit şi post-mortem,
    Ca să nu-nvii de Paşte.

    Un glonţ, atât, ţi-era de-ajuns,
    Puterea ta bolnavă
    Se prăbuşise, ca răspuns,
    În ultima-ţi enclavă.

    Rafalele primite-n plus
    Îţi sunt ca o coroană
    Sub care-n noi, bătrân răpus,
    Iertarea-ţi se destramă.

    Ce să-ţi spunem, azi, bătrâne,
    Unii te-ar mai împuşca,
    Dar de-atât neloc în Lume
    Ne e dor de dumneata.


    Costinel Petrache, Bucureşti, decembrie 2015

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumim. Daca ne trimiteti un fisier editabil, postam poezia direct pe blog si pe Facebook. Adresa de email: pensionari.militari@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere